Τρίτη, Ιουλίου 19, 2005

Στην Ερμού αδερφές μου, στην Ερμού!



Χτες, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, μια βόλτα στην Ερμού αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο: δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό, είμαστε άρρωστοι με τον Zara τον θεό. Ορδές (κυρίως γυναικών) έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και εύκολα αναρωτιέται κανείς: Πήραν όλοι το επίδομα ανεργίας και βγήκαν να το φάνε; (τι είναι 329 ευρώ; Ένας Hondos, 2 Zara και κανά παπούτσι, μαζί με καφέ/ μεσημεριανό/ τσιγάρα/ ταξί, τι σου μένει; Τίποτα) Πήραν όλοι ρεπό για ψωνίσουν στις εκπτώσεις; Αφού και τις άλλες μέρες, που δεν είχε εκπτώσεις, πάλι έξω ήταν και ψώνιζαν.

Και καλά εγώ. Εγώ είμαι άνεργη – το ίδιο και η φίλη μου, γι’αυτό και διαθέτουμε τον χρόνο μας όπως θέλουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε. Η μία μάλιστα έτυχε να έχει και λεφτά, οπότε σούπερ. Έτσι ξεχυθήκαμε να χαζέψουμε και να ψωνίσουμε (πληθυντικός φιλίας, είπαμε). Περνώντας έξω από το Zara, είδαμε τόσους άντρες που περίμεναν έξω, αποκαμωμένοι στα πεζούλια, με βλέμμα καρτερικό και αθλητικά για περπάτημα που τους λυπηθήκαμε: φαντάσου τι γίνεται μέσα για να προτιμούν να κάθονται έξω στη ζέστη και όχι μέσα στον κλιματισμό. Το τι γινόταν το διαπιστώσαμε – μετά από 5 λεπτά μας έπιασε η καλπάζουσα ανθρωποφοβία που έχουμε σε λανθάνουσα κατάσταση διαρκώς και βγήκαμε τρέχοντας στον καθαρό αέρα.

Συνεχίσαμε απτόητες τα ψώνια μας στην αγαπημένη μας κατηγορία – τα εσώρουχα. Η αγορά εσωρούχων, πάντως, αποτελεί και την καλύτερη μέθοδο να ανέβει το ηθικό μιας γυναίκας, αρκεί να έχει λεφτά ή περιθώριο στην κάρτα. Ένα καινούριο σουτιέν, ένα νέο stringάκι, καινούριες ζαρτιέρες ή ένα νέο κορμάκι αρκούν για να σου φτιάξουν το κέφι. Ε ναι, λοιπόν, οι γυναίκες είναι ικανές να αγοράζουν εσώρουχα διαρκώς, ακόμα κι αν είναι εντελώς περιττά, γιατί όπως έχει πει κι ένας φίλος μας, κάποια στιγμή θα βγουν όποτε τζάμπα ξοδεύεσαι. Το ξέρω χρυσέ μου. Αλλά έλα που καρφώθηκε στην Μαρκησία εκείνο το φυστικί σουτιέν γιατί πήγαινε τρέλα με το τροπικό της μαύρισμα. Άντε τώρα εσύ να το καταλάβεις αυτό...(μεταξύ μας, δεν χάνεις τίποτα αν δεν το καταλάβεις).
Είμαστε ικανές να τα αγοράζουμε ακόμα κι αν τα δει μόνο η φιλενάδα μας, στα κλεφτά εκεί που πίνουμε καφέ – κάνεις μια έτσι την τιράντα για να τη δει η φίλη σου και να συγχαρεί για την επιλογή σου (το έχω κάνει). Γιατί αυτή θα το καταλάβει – ενώ ο Λάκης/ Σάκης/ Μπάμπης (η επιλογή ονομάτων είναι παντελώς τυχαία) θα το δει απλά ως ακόμα ένα εμπόδιο στον δρόμο για την επιτυχία.

Πώς μπορώ όμως να εξηγήσω το female bonding που επιτυγχάνεται ανάμεσα σε δυο φιλενάδες όταν μπαινοβγαίνουν στα δοκιμαστήρια δοκιμάζοντας αγκαλιές εσώρουχα την πρώτη μέρα των εκπτώσεων; Δεν μπορώ.
Πρέπει να είστε εκεί για να το δείτε. Ή γυναίκα για να το ζήσετε.



Μια ευγενική προσφορά της Lady Elle, για την αντιγραφή, Μαρκησία του Ο.

6 Comments:

Blogger Unknown said...

δεν ξέρω πόσοι άντρες βλέπουν τα εσώρουχα ως εμπόδιο, εγώ τα βλέπω ως μέρος του παιχνιδιού...

10:22 μ.μ., Ιουλίου 19, 2005  
Blogger eryx-t said...

ένα μικρό (για μένα για την ανθρωπότητα δεν ξέρω) αλλά σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του πανάρχαιου μυστηρίου των γυναικείων εσωρούχων!

[τη Μάσσα την αφήσατε πίσω;]

3:16 π.μ., Ιουλίου 20, 2005  
Blogger Stefanos said...

Οχι αμα θες να σας δούμε να δοκιμάζετε εσώρουχα, εντάξει εγώ μέσα, προσφέρομαι :P

9:49 π.μ., Ιουλίου 20, 2005  
Blogger Μαρκησία του Ο. said...

Eryx-T: ναι, την αφήσαμε πίσω...γκρίνιαζε, είχε κουραστεί μπες βγες στα δοκιμαστήρια και δεν την αντέξαμε άλλο ;-)

estarian: ωραία - θα σε έχουμε υπόψη μας next time! ;-)

καλημέρα!

10:01 π.μ., Ιουλίου 20, 2005  
Blogger Stefanos said...

καλημέρα καλημέρα :)
βαριεμαι απιστευτα σήμερα και δεν έχω καθολου δουλειά.. ξεκινήστε την πάρλα γιατι δεν την παλεύω...

10:39 π.μ., Ιουλίου 20, 2005  
Blogger Unknown said...

A καλά, εδώ θα χειροκροτήσω.

Όσο βαρετή και αν είναι η υπόλοιπη διαδικασία του να ψωνίζετε, όταν έρχεται η ώρα του εσώρουχου σας λατρεύω!

Άλλωστε ο τομέας γυναικείων εσωρούχων είναι πάντα ο "καλύτερος τόπος περιπάτου"! Μπορώ να κόβω βόλτες όλη μέρα εκεί μέσα!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά να έχεις και μια ιδέα στο τί μπορεί να "δείς" την δεδομένη στιγμή. Μην πέσεις εντελώς και από τα σύνεφα...

Τί τα θες το εσώρουχο είναι φετίχ.
Επικροτώ τις γυναίκες που ξέρουν να αγοράζουν και να φοράνε όλα αυτά τα ωραία "πραματάκια"....

10:58 π.μ., Ιουλίου 21, 2005  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker