Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Blue now is the colour

Photobucket - Video and Image Hosting

Κοιτάζω μια φωτογραφία του Μπάρτ.
Δαγκώνει τα γυαλιά του διαβάζοντας κάτι - η φωτογραφία χρονολογείται έναν χρόνο πριν τον θάνατό του.
Τον κοιτάζω νέο, να χαμογελά.
Τι πιστεύετε ότι έφερε ο Μπάρτ στη θεωρία; με ρωτούν στην εξέταση.
Την απόλαυση, τους λέω.
Λάθος απάντηση για τα ακαδημαϊκά.
Σχεδόν όσο λάθος ήταν κι εκείνος.
Αλλά η απόλαυση...αγαπώ τον Μπάρτ γιατί δεν ντράπηκε να φέρει το σώμα στη θεωρία. Να εκφράσει πόσο μόνος ήταν με το σώμα του, στο περιθώριο, στην κρυμμένη ομοφυλοφιλία του, στις επιθυμίες του που τον βλέπω να μουτζουρώνει στις χιλιάδες καρτέλες με τις σημειώσεις. Τον αγαπώ για τα ωραία γαλλικά του, τις αντιφάσεις του, τις εντάσεις του, τους φόβους του. Τη διάλυση και ανασύσταση των σημείων.

Τελείωσε και το Six Feet Under. Ηθικόν δίδαγμα: η γραμμή του τερματισμού είναι ίδια για όλους.

Photobucket - Video and Image Hosting

Αυτή η αίσθηση της συνομωσίας τελικά μπορεί να παρηγορήσει. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Κι εκείνη η ρημάδα η επιλογή, έχει ώρες ώρες δυσβάχταχτο κόστος – ή μήπως είναι κέρδος; Μάλλον είναι και τα δύο. Και η ισορροπία ζόρικη. Όπως όλα. Μετά από λίγες Kaiser, πολλά στριφτά και πολύ γέλιο, σαν να ισιώνει η ζυγαριά.

Οι άνθρωποι είναι κάτι σαν το παίζω-και-μαθαίνω. Το καλό είναι ότι σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις. Ορισμένα πράγματα είναι ακατέργαστα, μένουν εκεί, τραχιά, και ίσως δεν χρειάζεται να στρογγυλέψεις τις άκρες τους, ακόμα και αν σε κόβουν. Γιατί έχεις και συ τις δικές σου. Κι αφού κοβόμαστε ακόμη, πάλι καλά. Πάλι καλά που δεν υπάρχει οδικός χάρτης για όλα. Πάλι καλά που έχω ακόμη τη φωνή σου γελαστή, την αγκαλιά σου αληθινή, αγάπη να κυλάει αθόρυβα, εκεί που χάνω την μπάλα και ψάχνω κάτι να κλωτσήσω.

Photobucket - Video and Image Hosting

Που είναι το stop να το πατήσω; Να σταματήσει η ζαλάδα. Να μείνει μόνο το φως, ο ήχος της θάλασσας, η κίνηση, η καρέκλα που βουλιάζει στην άμμο, η γάτα που κοιμάται και σπίτια με γαλάζια παντζούρια που περιμένουν να τα κατοικήσεις. Μόνο οι μεγαλειώδεις ξέρες απέναντί σου, την ώρα που ο ήλιος σου καίει τα πόδια.

Photobucket - Video and Image Hosting

Tim Booth and Angelo Badalamenti - Dance of the Bad Angels

Old Boy OST - Cries of Whispers

Nino Rota - Lo sceicco bianco (the white sheikh)

Live - I alone

Tom Waits - Way down in the hole

Joan as PoliceWoman - Eternal Flame

Talking Heads - Slippery people


Photobucket - Video and Image Hosting


Οι διακοπές έχουν ένα κακό. Ότι τελειώνουν.
eXTReMe Tracker