Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2007

tinselworm

Photobucket

Καταλαβαίνω ότι αλλάζει ο χρόνος όταν έρχεται η ώρα να αλλάξω ημερολόγιο. Το ίδιο εκείνο μικρό μαύρο moleskine. Εκεί μέσα χωρούσαν τα πάντα. Μέρες και νύχτες. Γενέθλια και γιορτές. Κάθε χρόνο σβήνω και από μερικά ονόματα. Αυτά που δεν θέλω στον επόμενο χρόνο. Αυτό που θα αφήσω σε λίγο, έχει γεμίσει ραβασάκια που μου άφηνες στο σπίτι όταν έλειπα, εισιτήρια τρένων, παραστάσεων, μουσείων.

Η τρέλα των ημερών κρατάει λίγο. Κόσμος πάει κι έρχεται. Το σημαντικό ήταν ότι μοιράστηκα μαζί σου σιωπή – εκεί που βλέπαμε ταινία και είχαμε τα πόδια πάνω στο τραπέζι. Επίτευγμα το να μοιράζεσαι σιωπή. Καμιά φορά θυμάμαι αυτές τις στιγμές σιωπής περισσότερο από τα λόγια.
Υπάρχει ένα βράδι που το περνάς χορεύοντας μέχρι πρωίας με τους φίλους σου. Στο είπα, ένα βράδι μαζί τους και ξεχνάς τα πάντα.

Photobucket
(L.L.)

Σίγουρα ο χαμός της φίλης μου ήταν αυτό που θα κάνει το 2007 να μη φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Ως τη χρονιά που έμαθα μια για πάντα την αξία των στιγμών με όσους αγαπάς. Αυτή η απώλεια είναι κάτι που υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, κάθε στιγμή, όσο καλή κι αν είναι. Είναι εκεί και μου θυμίζει ότι όσο είμαι ακόμα εδώ, έχω την ευκαιρία και το περιθώριο να κάνω κάτι. Για όσο αυτή η μηχανή είναι δική μου.

Ήταν μια περίεργη χρονιά. Λίγο σαπουνόπερα – τα είχε όλα: κηδεία, γάμο, αλλαγή δουλειάς, ίντριγκες, μυστικά, ψέματα. Είχε όμως και πολύ αλήθεια. Εκτυφλωτική και αδιαμφισβήτητη. Διαπιστώσεις. Πολύ γέλιο και πολύ αγάπη. Αγκαλιές. Ταξίδια. Μουσικές. Σαν μερικά πράγματα να βρήκαν τη θέση τους.Και ανακαλύψεις, ανθρώπων νέων, αλλά και των παλαιότερων. Αυτών που κάνουν κάθε μέρα μια ανακάλυψη, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Θησαυρών που ίσως τελικά και να υπάρχουν ακόμα εκεί έξω.

Photobucket

Δεν έκανα ποτέ new year's resolutions: είμαι αδύναμος χαρακτήρας και ξέρω ότι δεν θα κρατήσω τίποτα, ιδιαίτερα αποφάσεις τύπου: θα κόψω το κάπνισμα (as if). Κάπου ανάμεσα στις αλλαγές και τους ανθρώπους, έβλεπα τις αποφάσεις να παίρνονται από μόνες τους, σαν αυτόματη κίνηση που είχα ξεχάσει πως γίνεται. Σαν ένα κομμένο μέλος να εμφανίστηκε ξανά από το πουθενά και να άρχισε να δρα. Και άρχισα πια να τρέχω προς την αντίθετη κατεύθυνση, αντί να κυνηγάω ό,τι με χάλαγε, θεωρώντας ότι θα το "φτιάξω". ή έστω, θα "φτιάξει" ως διά μαγείας. Κι εγώ δεν ήμουν ποτέ καλή στο να "φτιάχνω" τίποτα, ακριβώς γιατί δεν ήθελα ποτέ να με "φτιάξει" και κανείς.

Photobucket

(Loretta Lux - εκεί που ο Balthus τα πίνει με την Diane Arbus)Hera - Gui Boratto
(μια ευγενική μουσική επιμόρφωση από τον Fresh Air - thnx)

Kiss Kiss - Yeah Yeah Yeahs

Song for Jesse - Nick Cave and Warren Ellis (από τη μουσική της ταινίας The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

Silverlake pills (Gui Boratto remix) - John Digweed (Transitions volume 3)
καλή χρονιά
eXTReMe Tracker